“De makkelijke kleurentaal zorgt voor meer begrip en betere communicatie”

Insights Discovery

Laat mensen het allerbeste uit zichzelf halen door hun zelfinzicht te verbeteren. Leer ze onderlinge verschillende waarderen en benutten en creëer een werkomgeving waar innovatie, creativiteit en productiviteit alle ruimte krijgen.

Hoe het werkt

Insights Discovery is een even eenvoudig als toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf. De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

Wat je kunt bereiken

Het succes van elke organisatie valt of staat bij de prestaties van haar mensen. Met Insights Discovery investeer je in je mensen en geef je ze de middelen om hun communicatieve vaardigheden en relaties te verbeteren. Dit heeft enorme impact op het functioneren van je organisatie: teams werken effectiever samen, mensen geven beter leiding, reageren flexibeler op verandering en voelen zich sterker verbonden met de cultuur en waarden van je organisatie. Ook de interactie met klanten verbetert.

De kleurentaal van Insights Discovery is makkelijk te begrijpen en makkelijk te onthouden. Daardoor blijven mensen de taal dagelijks gebruiken. Bekijk de video hieronder voor meer informatie.

Persoonlijke effectiviteit

Mensen en hun prestaties liggen aan de basis van elke succesvolle organisatie.  Met behulp van een insights Discovey profiel geven we je meer inzicht in je zelf waarmee je in staat bent om optimaal te presteren. Je krijgt onder meer inzicht in je sterke en zwakke punten, je waarde voor het team, je blinde vlekken en de beste manier om met je te communiceren.

  • Interactieve workshop (individueel of in teamverband) waarin je inzicht krijgt in persoonlijke voorkeuren, sterke en zwakke punten en suggesties voor ontwikkeling

Leiderschaps- ontwikkeling

Goed leiderschap is meer dan het onder de knie krijgen van een aantal managementvaardigheden. Het is belangrijk dat leiders een overtuigende visie formuleren, resultaten neerzetten en de effectiviteit van hun team optimaliseren door middel van breed gedragen doelstellingen en waarden.

  • Verkenning van de persoonlijke leiderschapsstijl Effectiviteit van de individuele stijl en voorkeuren in het leiderschap
  • In groepsverband door leren van elkaar.

Team effectiviteit

Succesvolle teams stralen omdat het volledige potentieel van de teamleden wordt gebruikt. Krijg inzicht in het team en los problemen in de samenwerking en teamdynamiek. Dit zorgt voor een hogere productiviteit.

  • Ontvang handvatten waarmee jouw team de meest relevante en urgente uitdagingen kan benoemen en analyseren.
  • Breng in beeld wat er moet gebeuren om de doelen te bereiken en de onderlinge relaties te verbeteren

Full Circle

Het success van een organisatie wordt bepaald door hoe goed haar mensen met elkaar samenwerken. De relaties die je opbouwt met je college’s, medewerkers en leidinggevende hebben allemaal invloed op je productiviteit. Het is van cruciaal belang dat je inzicht krijgt in hoe die mensen jou zien. Dat kan namelijk zomaar heel anders zijn dan je denkt.

  • Een persoonlijke 360˚ feedback op een leuke en positieve manier.
  • Vraag je leidinggevende, collega’s en/of klanten om feedback
  • Nodigt uit tot directe actie om je interactie en relaties met je omgeving te verbeteren
  • Feedback kan ook anoniem gegeven worden