Over Insights

De rol van communicatie, en vooral de manier waarop, wordt vaak onderschat als oorzaak van strubbelingen tussen teamleden of bij problemen in de aansturing en functioneren van medewerkers.

Hoe haal je het beste uit jezelf, je collega of je team? Door je zelf goed te kennen en te weten hoe jij overkomt op anderen. En door te leren hoe anderen in hun kracht gezet kunnen worden en te leren waarom zij geïrriteerd reageren in bepaalde situaties.

Insights Discovery is een instrument dat helpt bij de persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van teams.

Insights Discovery profiel

Door een online vragenlijst in te vullen kan een persoonlijk insights discovery profiel worden gegenereerd. Tijdens een individuele of groepsworkshop wordt uitleg gegeven over het Insights model. Tijdens de Foundation workshop bespreken we oa:

  • De kracht van perceptie
  • De 4 kleuren van Insights Discovery
  • Jungiaanse voorkeuren
  • Je eigen persoonlijke Insights Profiel

Je krijgt duidelijk inzicht in o.a. je sterke en zwakke punten, waarde voor het team en eventuele ontwikkelpunten. Je krijgt tips voor effectievere communincatie en je krijgt inzicht in welke zaken je veel energie kosten of juist energie geven (zie de voorbeeldgrafiek hieronder). Als je dit laatste inzichtelijk hebt en dit kunt plaatsen in jou prive óf werk situatie dan kun je gericht aan de slag om het weglekken van energie te verminderen. Hierdoor kun je je beter en focussen op de dingen waar je wél energie van krijgt.